Saturday, November 8, 2008

2nd appointment

Agak lama berehat dr mengupdate blog ni. Setiap kali access internet aku sibuk baca blog kawan2. Walaupun dah ada line sendiri tapi masa terhad. Kena tunggu aina tidur baru boleh on. Kalau tidak habis setiap key atas keyboard nie dia nak tekan2. Some more aku lbh suka baca blog kwn2. Lbh bnyk kisah dan cerita mereka. Kehidupan aku sama jek.
Kadang2 aku rasa bosan melalui hari2 yg sama. tapi life musy be go on.
Semoga satu hari nnt aku akan bertemu dgn apa yg aku impikan.

Semlm dpt call dr Wir. Thanks Wir sbb masih ingat aku. Kebetulan aku masih on mc utk hari ke3.
Itu lah aku..setiap kali aku pregnant, mesti mc aku aku berjela2. Problem yg sama ketika aku mengandungkan aina. Bleeding! And after confirmed, aku kena buat lagi circlarge utk kali keduanya. Masih buat dgn doktor yg sama. Dr Noor Aini dr Puteri Hospital. Dia masih ingat kes aku 2 tahun lepas. Tapi kali ni aku lbh bersedia mental. Mungkin usia kandungan yg masih awal ( minggu ke 14), kebarangkalian berjaya adalah lbh tinggi sbb bukaan cuma 1cm berbanding sebelum ini rahim aku telah bukak 3cm pada usia kandungan baru mencecah 24 minggu. Hampir2 aku kehilangan aina, tapi mmg Alllah Maha kuasa menentukan segalanya.

Isnin ini, aku akan kembali ke Puteri utk prosedur yg sama. Masalahnya cuma Aina. Pening aku memikirkan bagaimana dia nnt bila aku di wad. Seakan dia tahu keadaan aku, ragamnya semakin menjadi2. Mcm2 kerenah yg tak pernah dia buat muncul satu2. Merengek sepanjang hari di taska dgn memanggil2 "IBU, IBU!". langsung tak mahu dgn ayahnya sampai salam pun tak nak. Kencing semasa aku sdg sibuk mencari bajunya setelah selesai mandi. mengamuk2 tgh2 mlm bila sedar dr tidur. Kdg2 aku seakan hilang sabar dgn kerenah nya. Korang tahu apa yg dia sdg buat sekarang, mengetuk2 jeli dgn bontot cawan atas lantai. sibuk sgt nakkan jeli tu. bila bagi itulah yg dia buat.

Rumah aku tak yah cerita. Bersepah2 mcm anak 7-8 org. Aku letih lipat kain, tahu2 nnt dah bersepah balik sbb hobi aina yg suka selongkar kain baju yg dah dilipat.
Subhanaallah...

Aku rasa something sekarang. Aku tak tahu apa tapi aku mcm sdg berfikir masalah yg berat. Aku under stress ker? Atau itu mmg emosi ibu mengandung? Cemburu dgn org lain dan mcm2 lagi.

Berjumpa kembali minggu depan. Semoga segalanya berjln lancar dan segalanya selamat.
Aina telah kembali mengganas.

1 comment:

Fadzila said...

sabarlah Wak..aku paham keadaan ko..kengkadang Alya pun sama... nasib Amin ada la tolong sikit2..bukan tolong apa..tolong buat tak tahu dengan keadaa=n umah bersepah and paham aku tak larat nak mengemas.. moga kandungan ko terus kuat... aku baru nak masuk mgu ke 6... nampaknya anak kita sama lagi usianya...